Sköna söndag – biobesök och farmorlek.

Idag var det som sagt biodags. Att gå uppför den glittrande trappan på Filmstaden i Gävle var som en  saga för Astrid. Hon har stora ögon i vanliga fall men när vi kom upp i det glittrande och röda stora rummet, fyllt med barn, popcorn och glada barn så trodde hon nog inte sina ögon. Hon var hur lugn som helst och bara tittade sig oavbrutet omkring i stort sett okontaktbar. Jag fick dra henne i armen varje gång jag tog ett steg framåt i kön.

Det fanns en knattemeny som passade perfekt. En liten popcorn, en festis och en en tablettask med antingen godis eller Renee Voltaire torkade frukter.

Jag hade sagt att vi skulle kolla på en jättestor TV men aldrig tror jag att hon hade kunnat föreställa sig detta. ”Tokig tävä” sa hon och skrattade högt. Thealie är ju en rutinerad biobesökare så hon skuttade glatt till våra platser och upp på den lilla platssitsen, pulkan som Astrid sa, medan A fick lyftas på plats för det var omöjligt att få henne ur stirrandet.

Filmerna vi såg var Bella & Gustav 8 minuter, Mamman och den vilda bebin 10 minuter och Lilla syster kanin 20 minuter. Alla tre är filmer jag känner igen från när jag var liten. Om man bara läst böckerna eller om jag sett på TV är omöjligt att säga. Man kan väl dock diskutera om det var så smart att sätta den längre filmen sist. Det blev väldigt kliigt i många små rumpor av myror på slutet men jag är överraskad över hur bra det gick för alla barn ändå.

Här kan man ladda ner vårens program. Det framgår inte av det vilka filmer som visas varje gång, men man kan söka på den specifika titeln på SF.se så hittar man upplägget för dagen. Knattebio kostar 40:- per plats, alltså även för barnen, men det tyckte jag lätt att det var värt, bara att se de små njuta av spänningen som ett biobesök ger var värt pengarna.

image

Efter bion for vi till Sibylla och käkade lite korv med bröd och lite pommes. Vi myste för fulla muggar. När vi kom hem hade farmor Britten kommit på besök så då fick jag en lugn stund för mig själv. Sen körde vi björnen sover ungefär 50 gånger innan det oundviktligt var sovdags.

image

3 reaktioner till “Sköna söndag – biobesök och farmorlek.”

    1. Jag godkänner den såklart. Jag är en miniliten blogg och är glad bara att du klickat dig in och bemödat dig att lägga in reklamen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *