NU ska jag bli stark

Igår hade jag träningspremiär på gymmet här på jobbet. Eller ja, det var väl i stort sett träningspremiär överhuvudtaget. Med ett gym i lokalerna hoppas jag att jag ska bli lite inspirerad och gå och röra på mig så ofta det bara är möjligt.

Hur som helst så är gymmet vi har här riktigt fint och fräscht. En stor uppsättning med hantlar, två löpband, en cykel, en underlig crosstrainer, kettlebells, mattor, medicinbollar, cablecross och en uppsättning av de vanliga maskinerna. Jag är inte riktigt nån maskintjej så jag kollade inte ens in vad det fanns igår.

Jag körde ett riktigt ryggpass då det främst är baksidan jag behöver stärka upp. Hela min kropp är i behov av en genomträning men jag tränar för att bli stark i kroppen, orka lyfta Astrid, orka sitta på golvet och leka, orka hoppa och dansa en hel kväll. Plus att jag vill orka ha den sorts jobb som jag förmodligen kommer ha mer eller mindre hela mitt liv, ett sittande jobb med lätt att hamna i allehanda dåliga sittställningar. Inspiration till passet hämtade jag, som jag nog kommer göra fler gånger, från Lofsan och Jessica Almenäs som körde ett skönt pass på PT- skolan i Söndagsmorgon på TV4.

I söndags fick min käre make ett väldigt lägligt ryggskott. Gävlebuktens berömda snökanon slog till så smått igår så när jag kom hem vid sextiden så var det bara att skotta sig fram. D och A var redan hemma men det låg på grund av skada på mig att skotta. Att göra detta med en nytränad rygg som inte haft nån vidare ansträngning på ett tag var väl lite jobbigare än vad jag trott från början. Men, men jag tar det som ytterligare träning. Tittar jag ut genom fönstret så ser jag att det kommer vara samma sak ikväll när jag kommer hem… suck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *