Tredje dagen och liiiite mer sol

Idag har inte jag och David badat nåt men Astrid har badat så det räcker för alla tre. Vi har även blivit utskällda av en fet engelsk kossa i en enligt mig skrattretande händelse. Förklaring följer: Jag och A var vid stora poolen medan David gick och handlade lite lunch. Astrid hade precis fått ett litet set med hink och spade som hon satt och lekte med i barndelen. Jag noterade en pojke som vältrade sig runt i poolen och röck åt sig andra barns leksaker. Naturligtvis tog han även Astrids spade och vältrade vidare. Just när det hände stod jag och pratade med en liten tjej som frågade om hon fick låna Astrids vattenkanna så jag såg inte exakt vad som hände utan hörde bara Astrid vråla ”miiiin gjöööna paaaade”. Jag tar henne i handen och säger att vi går och hämtar spaden igen. Jag försöker spana på om det finns några föräldrar som kanske tycker att det snart är dags att säga till sitt barn, men icke. Framme vid barnet går Astrid fram och sträcker sig efter spaden, pojken vänder sig om och skvätter på henne bara. Då frågar jag honom om vi kan få den gröna spaden. Först på svenska, sen engelska sen tyska. Vid det här laget börjar jag bli riktigt irriterad. En gråtande Astrid vid mina fötter och en nu sjukt irriterande unge som himlar med ögonen och rycker undan spaden när jag försöker få tag på den. Då och då reser jag mig från huk och försöker hitta någon förälder som ser detta men utan resultat. Pojken är max fyra så jag blev dessutom orolig för att han var här själv. Hur som helst så lessnar jag efter kanske fem minuter och sträcker mig efter spaden och får tag i den. Jag bänder lös den ur pojkens händer. Kansle lite bryskt men inte hårt. Han brydde sig inte nämnvärt utan slängde sig över ett annat barns leksak direkt. När jag och Astrid är på väg upp ur poolen med leksakerna hör jag någon som skriker bakom min rygg. Där står hon, den feta engelska kossan med alldeles för blekta och långa extensions. Hon skriker saker som bitch och piss off. Extremt passande uttryck i barnpoolen. Precis då kommer David så jag hinner briefa honom innan vi går fram till kossan för att höra vad hon vill. Hon står och skriker på nästan oförstålig engelska att vi har ”fockin opset her son” och att vi ska ”piss off or she will slap us”. Jag gör ett försök att förklara att jag stod i fem.minuter och försökte få honom att lämna spaden men hon sa bara att det hade jag då inte gjort för hon hade suttit och tittat hela tiden(!) WHAT!! Utan att komma och se vad vi ville liksom. Nåja, när vi bara vände på klacken och gick därifrån så stod hon och svor efter oss. Hela tiden när vi plockade leksaker och klädde av Astrid så stod hon bara och stirrade mot oss, riktigt plirade. Jag kunde knappt titta upp för jag var rädd att jag skulle börja gapskratta om jag mötte hennes blick. Dock tittade jag upp och mötte hennes förmodade makes blick som skämdes som en hund. Hela grejen var så absurd men sammanfattningsvis så hoppas vi att hon snart åker hem, kossan och hennes familj. I övrigt har vi haft en toppendag med lite mer sol än tidigare, mycket lek och massor av skratt.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *