Att resa med barn – min åsikt

Att åka på semester till värmen med små barn tycker säkert många både si och så om. Dom kommer ändå inte minnas det säger vissa, nä hade jag rest för barnets skull så känns det kanske lite onödigt men vi reser för vår egen skull.

Det här är andra gången vi åker med Astrid och det är väldigt stor skillnad mellan gångerna.

Förra året i september var vi till Turkiet. Astrid var då åtta månader och lärde sig krypa när vi var där. Att hålla henne ur solen mest hela tiden var vårt största mission och vid poolen fick någon av oss leka med henne i skuggan medan den andra njöt av solen. Hon var även mer beroende av lite mer fasta mat och sovtider än nu, för att det skulle bli uthärdligt för oss vuxna.

Det som var bättre då än nu var att hon inte tog lika mycket plats i mitt knä på planet samt att man kunde ta längre promenader eftersom hon hade tålamod att sitta längre stunder i vagnen.

Nu i år har vi ju varit i Lanzarote, playa blanca. Astrid är nu snart två år och mycket mer självgående. Med minst ett par vakande ögon på sig så kan hon, både på stranden och i poolen, pyssla lite för sig själv. Är hon hungrig går det att peta i henne en korv eller lite pommes.

Solkläderna är guld värda. Så himla skönt att inte behöva kriga om att smörja hela kroppen och med hatten på huvet kan hon vara ute i den starka solen utan fara. Jag smörjer underben och -armar samt ansikte på henne, inlägg om solkräm kommer.

När vi äter middag har hon oftast redan ätit och sitter istället och pysslar med plattan, världens bästa barnunderhållning, jag ska försöka värka fram ett inlägg om våra favvoappar också.

image

Det blir inga längre utflykter direkt. Hon ska oftast gå själv, allra helst balansgång på lavastensmuren efter strandpromenaden. Detta gör att den kortaste av promenader tar väldigt lång tid. Men det är ändå ett äventyr för henne.

Att resa med barn, även små, är absolut något jag rekommenderar. Allt som händer är ett stort äventyr och man får vara med när dom oavbrutet suger i sig allt som händer, lär sig av det, förundras av det. Res för er egen skull men res med barnens ögon och jag lovar att ni kommer att få en underbar semester. Det har vi haft!

En kommentar till “Att resa med barn – min åsikt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *