Förskoleval vs sjukdomar

Min kära vän och hennes familj på stenbärs har verkligen inte haft det lätt sedan deras lilla fröken började på förskolan. Knappt en dag har hela familjen fått vara frisk, alltid nån som har feber, magsjuka, hosta you name it.   Att förskolan är boven i dramat är inte så svårt att räkna ut. De flesta barn drar på sig, och hem, mycket läbbiga basilusker när man börjar trängas ihop med massor av andra barn som i sin tur byter ut baciller med äldre syskon som går på annan förskola eller i skolan. Never ending story liksom. Det sägs att det ska bli bättre med åren men vem fan vill vara hemma och vabba i två år liksom.

Fick ett tips på facebook om en undersökning som gjorts gällande ur-och-skur-dagis som gav väldigt intressanta, och inte så oväntade, resultat.

I augusti börjar vi inskolningen på Vinbärsgården och det ska bli spännande att se hur hösten blir vab-mässigt. Jag hoppas att alla våra besök på öppna förskolor ska ha rustat oss åtminstone litegrann. Det plus att vår förskola är just ett ur-och-skur-dagis hoppas jag ska göra att vi slipper det allra värsta i alla fall.

För er som inte orkar läsa artikeln så handlar den om att sjukfrånvaron är mycket lägre på dessa dagis i jämförelse med traditionella dagis där barnen inte är ute alls lika mycket, speciellt inte de mindre barnen. Skillnaden är väldigt tydlig,även om det naturligtvis finns felkällor, men resultatet borde ändå visa tydligt att det är viktigt att få vara ute för att slippa smittspridningen så mycket som möjligt.

Länk till undersökningen

En kommentar till “Förskoleval vs sjukdomar”

  1. Ni har rackarns tur som har ett så bra dagis nära er! Nu har vi inte haft lika otur som familjen du skrev om, men nog har det varit lite vabb allt. Jag antar att ni inte är intresserad av huset i Björke som kom ut i veckan då ;)//Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *