Influensa is in the house trots vårvärme

Förra helgen var det familjefadern som låg däckad och resten av familjen flydde. Han hade uppretad mage, hög feber och en hemsk hosta. Resten av familjen åkte som ni vet till Åland.

Igår var det lillebrors tur att bli riktigt dålig. Han har varit förkyld en längre tid och han hade en febernatt när vi var på Åland men sen verkade det inte bli mer. Igår var det dags. Ingen feber men helt slut var han och orkade knappt hålla ögonen öppna.

Idag har jag haft en liten kamin i famnen. Vi mätte 38.9 med panntermometern och 38.8 i örat. Efter lite mirakelmedel vid namn Paracetamol så åkte vi till Erikshjälpen för Astrids skull. Sen när vi kom hem var det dags att däcka igen. Mysigt för mig men outhärdligt för Nils och sååååå tråkigt för Astrid stackarn.

En till dos alvedon senare så stog han och petade i min och Astrids middagsplockmat. Skönt eftersom han inte ätit nåt alls förutom ersättning på snart tre dagar.

wpid-wp-1428685803768.jpeg
Den välkomna vårvärmen gjorde att vi hängde ute på framsidan en stund trots att Nils knappt orkade stå upp. Astrid tuggade knallblått tuggummi och när lillebror somnat för natten åt vi snacks och drack festis, bara hon och jag, underbara stunder.

 

wpid-img_20150411_214300.jpg
Två dagar i soffan leder till nya projekt. Här är projekt lockigt hår påbörjat. Resultat? Jo två tre lockar som var borta efter nån timme- mammas hår.

 

En kommentar till “Influensa is in the house trots vårvärme”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *