Förberedelser på g – bättre sent än aldrig

Något som är ett starkt kännetecken på mig är att jag sällan går in i något utan att vara påläst. Det kan gälla allt från lite dyrare inköp till barn”uppfostran”. En hyffsat stor sak som nalkar sig är en helt plötsligt nära anstående förlossning. Jag har känt mig lite stressad att jag inte påbörjat mina ”studier” då jag verkligen inte vill gå in i detta utan att känna att jag har total koll. För mig blir det då enklare att hantera alla möjliga scenarier som kan uppstå vilket är en trygghet som ger mig möjligheten att slappna av och befinna mig i nuet.

Förra gången läste jag allt jag kom över under hela graviditeten. Det finns såklart en uppsjö av böcker och hemsidor att plöja. Efter några minuters sökning så insåg jag att jag den här gången vill satsa mer på kvalitet istället för kvantitet. Sagt och gjort så svängde jag ner på biblioteket igår, en av mig ofta bortglömd instans, och plockade upp de böcker jag önskade och som fanns där. Böckerna jag fick med mig hem var:

Gudrun Abascal: Att möta förlossningssmärtan
Gudrun Abascal: Att föda
Linn Eriksson, Hanna Sahlin Ulfsdottir, Hanne Fjellvang: Förlossningshandboken

Dessutom skulle jag vilja titta lite i Anna Wilsbys Innan du föder och Susanna Helis Föda utan rädsla

image

Jag började läsa lite igår och känner att jag även denna gång gör rätt i ”läsa på” ordentligt. Det är jag och det är så jag gör.

3 reaktioner till “Förberedelser på g – bättre sent än aldrig”

    1. Ja jag började med den nu faktiskt… Abascals andra, Att möta förlossningssmärtan läste jag förra gången också men plockade med den hem ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *