Att välja fint vs praktiskt – om att klä sig själv

En viss treåring hemma i vårt hus har börjat visa ett intresse att klä sig själv. På gott och ont är detta naturligtvis något vi vill uppmuntra och försöka att inte lägga oss i. Landet vi bor i sätter tyvärr lite käppar i hjulet för det kan jag säga. I morse låg valet tex på tunna viscosebyxor och en tunn klänning utan ärmar. Att sedan vägra ta på sig något mer känns enligt mammans mening inte så jättepassande när man ska iväg till dagmamman och vara ute halva dagen. Hur som helst lade mig i så att hon åtminstone tog på sig en långärmad t-shirt under klänningen, den jag föreslog var såklart fel men till slut var vi nog hyffsat ense.

Om hon frös när vi åkte till dagmamman? Som en lite blöt hund. Om hon förmodligen kommer vilja ha lika lite kläder på sig imorgon? Det kan ni ger er på.

Sammanfattningsvis kan jag alltså säga att jag VILL inte lägga mig i vad hon tar på sig men att jag ibland känner att jag MÅSTE för att hon inte ska frysa resten av dagen. Svår balansgång.

2 reaktioner till “Att välja fint vs praktiskt – om att klä sig själv”

  1. Jag känner igen det där. Fast T är mer typ lager på lager. More is more! Mysbyxor under och leggings över. Eller jeans och kofta och ett linne eller sommarklänning över det. Snyggt!
    Men kul att viljan och intresse finns…

    1. Ja det är ju lite så Astrid vill köra också och då har sååå svårt att inte gå in och hjälpa till lite. Som vuxen vet man ju att det inte kommer bli skönt att gå omkring med ett tajt linne över en kofta hela dagen liksom 🙂 Men jag ska bli bättre på att inte lägga mig i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *