Åh denna materiella glädje

Det finns saker som kan höja ens annars ganska enkla liv ett snäpp högre än det var. En sådan sak är absolut en ny bil. Alltså inte nyny utan ny för mig. Ni som inte känner mig vet inte vad jag kört förut så jag måste ju förstås börja med att berätta det.

Mitt tidigare fortskaffningsmedel var ett fordon med mycket själ, men inte så mycket annat… förutom rost. Ingen värme, inget helljus, inga bakdörrar, ingen radio bland annat. Och detta är EFTER en ganska omfattande renovering. Namnet var ford Ka, eller ”den lilla röda” som Astrid på sitt allra mest kärleksfulla sätt säger. När jag frågade om hon och jag behövde en ny bil så var svaret ”absolut inte” och så fick röda bilen en stor kram nästa gång hon såg den.

Nu när det står en silverblixt på uppfarten istället verkar vi båda ha glömt (förträngt) den lilla röda. Oj vad glada och nöjda vi är över vårt senaste familjetillskott. En Citroen Xsara Picasso. MED värme, radio, grymt helljus, 4 dörrar samt en bautaskuff, antisladd och antispinn, ja listan kan göras väldigt lång på saker som vi har nu som vi inte hade förut. En medföljande ihopfällbar shoppingvagn tex.
image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *