Mattips! Risiniotto med köttbullar

Idag lagade vi äntligen denna rätt som lillasyster tipsade om. Vi är väldigt positivt överraskade och kommer absolut att prova igen med en del förändringar.
Det jag gjorde och som jag baserar receptet på räckte till cirka 4 portioner.

Risiniotto:
2 liter vatten
2 buljongtärningar
200 gram Risoni (pasta som ser ut som ris)
Valfria grönsaker, ex Zuccini, paprika och rödlök
100 g färskost
1-2 dl buljong
2 tsk vitvinsvinäger

Koka risonin i buljongen, se till att spara minst 1 dl när du tömmer av pastan. Vi kokade pastan de 11 minuter som står på kartongen, det blev lite överkokt tycker jag,
Fräs grönsakerna. Hos oss fanns bara frysta wokgrönsaker, cirka 300 gram som jag saltade och pepprade litegrann.
Blanda ihop risoni med grönsaker, ost, buljong och vinäger.

Köttbullarna kan man göra lite som man vill med. Tipset härifrån är att göra ganska spicy bullar. Jag hade gjort alldeles för tama med bara salt, peppar och lite vitlök. Nästa gång blir det lite chili och paprikapulver eller nåt kanske.
image

Kanske inte en rätt för ögat sådären det var gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *