Vad hände med matsedeln?

Ja den frågan har jag frågat mig hela den här veckan när jag skrapar i frysen och kylen efter vad vi har hemma. Tre veckor höll det och det var så skönt att veta att det finns saker hemma till att laga mat och jag kommer att ha matlåda imorgon och eventuellt lite extra rester till någon dag då något speciellt händer. Förra veckan hade vi faktiskt matsedel men den var så vag att jag struntade i att skriva upp den, den byggde litegrann på att vi hade en huvudingrediens hemma och rodde ihop resten på en höft.

Den största anledningen (läs: den enda) till detta är att det är såååå tråkigt att handla. Att veckohandla hela familjen tycker jag är i stort sett uteslutet. Det kan vara mysigt att vara allihopa om vi bara ska randomhandla men har man en lång lista att följa så blir det lätt bara irritation och kaos tycker jag. Ovanpå det tycker jag att det är dödstråkigt att gå själv att handla, så vad göra liksom? Nåja, så småningom kommer vi säker igång igen. Dels för vår egen skull och dels för att jag ser i statistiken att mina matsedelsinlägg alltid blir väldigt uppskattade och populära.

image
Tre veckors matsedel uppdaterat och ändrat väldigt väldigt många gånger under tiden.

 

10 reaktioner till “Vad hände med matsedeln?”

 1. Kul att du uppskattade reseinlägget – sånt är alltid roligt att höra! 🙂
  Vi lyckas heller sällan hålla igång en matsedel mer än några veckor i taget, ofta är det jag och lite dålig planering som förstör för oss. Iofs tycker jag det är rätt trevligt att storhandla (inte betalningen) men däremot så är jag usel på att komma på mat och på att laga den. Hoppas mina barn lär sig bättre sånt från början! 🙂

  1. Ja, att komma på själva maträtten är verkligen en riktig käpp i matsedelshjulet.

   Din sista kommentar är något jag tänkt på som ännu en bidragande orsak till planerad och lagad mat. Att barnen ska få det så från början, att lära sig sånt från grunden.

 2. Här kommer några tips till nästa vecka! Inkluderar gamla köttfavoriter. Har ingen aning om detta är mat som A skulle gilla, men du får väl sålla och ändra lite. ^^

  Köttfärslimpa – Görs supersnabbt med 500g köttfärs, en påse fransk löksoppa och en burk creme fraich. Forma till limpa, in i ugnen. Servera med brunsås och potatis.

  Risoniotto och köttbullar – Koka risoni (pasta som ser ut som ris) tillsammans med en buljongtärning, hacka upp en massa grönsaker och fräs dem i en stekpanna (vi brukar av vana ta zuccini, paprika och rödlök tärnat i små bitar). Häll av risonin men spara typ 1 dl av buljongvattnet. Blanda med grönsakerna och ha i typ 100g naturell färskost, buljongvattnet och kanske en matsked vitvinsvinäger. Servera med köttbullar (hemgjorda om man vill 😉 ) och färsk basilika.

  Linssoppa – Gul lök, 2 dl röda linser, en tetra krossade tomater, 1 paprika. Buljong. TJOPP. Servera med gräddfil och ostsmörgås.

  Snabbaste pastasåsen i världen – Ett paket bacon, skinka, kassler eller vad som finns. 1 tetra gävleortens pastagrädde eller arlas ostsås Simply cheese. 1 röd paprika, 1 charlottenlök. Stek kött och lök i en stekpanna. Tillsätt ostsåsen och paprikan, servera med spagetti.

  Fattigmansgulach – Köttfärs, krossade tomater, paprikapulver, paprika, potatis. Typ så. Gött!

  Vill du kan du få ett gäng gamla Linas Menyblad av oss, finns massa inspiration där och lätt att handla efter.

  1. Men sötaste du!!!

   Risoniotto lät ju grymt gott: Köttfärslimpa lika så, en typisk sån där rätt som jag glömmer bort för att jag av vana gör biffar/platta köttbullar.

   *Börjar direkt göra matsedel till nästa vecka*

  1. Ja det tyckte jag med! Kryddning är ofta svår tycker jag men det där blir säker super. Jag antar att det ska vara nån sån där vanlig knorr pulversoppa. Det ska jag definitivt prova 🙂

   1. Precis, vanlig pulversoppa á lá knorr/blå band. Man kan tillsätta lite peppar också, jag tycker det blir supergott och går skitsnabbt. 😀

  1. Haha ja du har egentligen helt rätt Malin, själv som i utan barn är verkligen helt underbart! Men om det fanns möjlighet så skulle jag gärna ha David med vid storhandling, så att man skicka iväg någon annan att hämta det där man glömt allra längst in i affären ;P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *