Veckans matsedel – vecka 43

Här kommer veckans matsedel. Jag inser att det verkligen är någon dag försent för att egentligen få inspiration om det är det man söker, till just den här veckan men då får man väl skjuta det till nästa vecka helt enkelt.

 Måndag: Korvstroganoff m ris.

Min stroganoff skiljer sig ofta från de flestas. I denna hade jag tex:
½ gul lök, en hel korvring, 2 st förpackningar färdigsmaksatt krossade tomater, en halv burk creme fraiche, lite tomatpuré och svartpeppar. Såsigt och gott. Alltså inte bara tomatpure och vatten som det verkar som att många har.

Tisdag: Rester. David är borta så jag och Astrid passar på att äta nåt annat, speciellt eftersom det finns matlådor kvar sen igår.

Onsdag: Sambalkotletter och potatis (ris?)

Torsdag: Chorizo med couscous och wokgrönsaker. 

Stek ihop chorizo och wokgrönsaker med curry och vitlök eller andra valfria kryddor. Gör iordning couscous och rör ihop tillsammans med korvblandningen. Lätt som en plätt!

Fredag: Kycklingpaj

3 reaktioner till “Veckans matsedel – vecka 43”

  1. Jag funderade oxå på sambalkotletter när jag gjorde matlista igår, det var ju bra pris på kotlettet denna vecka. Brukar du göra med fraich, grädde, både och eller nått annat. det blev så vattnigt sist jag gjorde det. Tar gärna hela receptet!

    1. För att vara ärlig så var det riktigt längesen jag gjorde det men nu när du säger det så brukar jag också tycka att det blir lite vattnigt. Lite fraiche i kanske inte är så dumt. Bara det inte skät sig och ser äckligt ut.

    2. Enligt receptet på länken jag lagt ut så har dom 2 dl fraiche och 2 dl grädde, suck då måste jag köpa lite creme fraiche till ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *