Vällingtest

Vi har en riktig vällingtjej hemma och läser man på innehållsförteckningen så känns det inte helt bra att mata i henne det OM det ganska enkelt går att undvika. Jag googlade lite (såklart) och hittade lite recept och ett litet utlägg om det här med välling i en blogg av en tjej som heter Simone. Här hittade jag även en kokbok som hoppade in på årets önskelista.

Jag ska prova göra detta recept:

Bovetevälling, 2 flaskor:
2 dl kallt vatten
1 nypa kanel
2 msk bovetemjöl
2 dl havremjölk
en klick kokos- eller rapsolja.
Vispa ned bovetemjöl och kanel i kallt vatten. Koka upp och vispa då och då under uppkoket, för det klumpar sig lätt annars. Späd med havremjölk och droppa i lite olja inför servering. Mums! Ren näring på flaska!
Resterna spar du bara och värmer i kastrull inför nästa vällingmål. Vällingen klarar sig 3-4 dagar i kylen, så gör gärna storkok!
Receptet finns i boken ”Råsmart familj”

Jag tänker mig att om vi lagar vällingen tillsammans så kanske hon ger det en chans. Annars är det väldigt känsligt det där vad som finns i flaskan och det är supernoga att det är exakt Nestlés 12-månaders välling annars blir det vilda protester och hon vägrar dricka. Det återstår att se hur det här tas emot.

En kommentar till “Vällingtest”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *