Glad fredag!

Glad fredag och trevlig helg på er! Här i ett regnigt Gävle räknar jag ner timmarna till ledighet.

Jag tycker att vi i familjen får alldeles för lite tid tillsammans under veckorna och ser alltid fram emot helgen då vi kan slappa och mysa hur mycket vi vill.

Jag vet att jag inte är ensam om att känna såhär för Astrid har varit lite småledsen varje morgon den här veckan för hon hellre vill ledig med mamma och pappa än att åka till dagmamman.

Hon är dessutom inne i en period nu då hon verkar otrygg och rädd. Hon är såklart inte otrygg i grunden men från att vi kommer hem tills hon ska gå och lägga sig frågar hon med liten rädd röst om det är kväller snart och blir mörkt. Hon har blivit extremt mörkrädd och får panik om hon utan att tänka sig för går in i ett mörkt rum eller bara till en del av ett rum som är mörkare än den andra. Jag läste att det kan höra till ålderns utveckling av fantasin, men jag hoppas för hennes skulle att det inte blir värre. Någon som känner igen sig i en mörkrädd treåring?

Helgen går i hemmets tecken. David hämtar ved idag som ska in i vedbon så den ska plockas ur först (det kan hända att gamla köksdelar står där) och sen in med veden. Plus att jag har lite planer på att göra höst ute med allt vad det innebär. Vi får väl se vad vi får gjort.

Händer nåt skoj i helgen?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *