6 juni sk nationaldag

Den här ”högtidsdagen” firas i år med att köra i max 30 km/tim i 8 mil med en stor tung båt på släp, det ska bli roligt (jag gör mitt bästa för att tänka positivt här).

Missta inte mina citationstecken runt högtidsdagen för att jag inte gillar den här dagen. Jag ÄLSKAR såna här dagar, lediga dagar. Alla andra lediga dagar har med nån slags kristen tradition att göra (eller va?) så det är lite roligt att en sån här dag försöker slå sig fram som något att fira, som en dag som vi försöker göra någon tradition av och på. Känner jag Sverige rätt tar det inte lång tid innan maten man ”ska” äta är sill, skinka och kokt potatis, glöm inte snappsen bara. Eller ska vi nu när vi har chansen kanske skapa något helt nytt?

Nån som vill kläcka någon idè som vi med moderna medel sprider över landet? Vad ska man äta, fika, dricka, göra, sjunga you name it.

2 reaktioner till “6 juni sk nationaldag”

    1. Precis så tänkte jag också. Såklart ska det vara rabarberpaj/kaka/nåt i den stilen. En högtid precis när rabarbern är som bäst ska såklart cirkulera runt den 🙂

      Raberberpaj och lite bubbel till då kanske 🙂 och Pommac till barnen som min mamma sade på bloggens facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *