Viktigt! Akta er för 3,6 och 7

Att bli mer medveten om vad vi, och våra barn, är utsatta för i vår vardag blir bara mer och mer viktigt. Sen industrialismens början, och förmodligen långt innan, så har människan framställt ämnen som inte är bra för oss. Från vitt puder med bly till PVC.

Att plats är lite läskigt tror jag att man ändå vetat väldigt länge men fler och fler plaster visar tydlig påverkan på hormonbalans och spädbarnsutveckling bland annat och man kan inte bara blunda när man en gång fått upp ögonen.

På alla SKA det finnas en symbol, dock gör det inte alltid det. Symbolen är tre pilar i en triangel med en siffra innuti. De siffror man ska undvika och ABSOLUT inte förvara livsmedel vad det än må vara i är 3,6 och 7. Man rekommenderar att aldrig någonsin använda plast för förvaring, och absolut inte värma, livsmedel i vare sig det är mat, godis, bullar eller vatten För att inte tala om alla leksaker. Jag har ännu inte vågat ta klivet in i Astrids rum för jag misstänker att jag kommer gå bärsärkargång när jag väl gör det. På den här länken får ni lite mer utförlig beskrivning av symbolerna och vad de gömmer. Den har inga angivna källor men jag ser ingen anledning till att tvivla på det som är skrivet.

Här finns en artikel från Mama om barnens giftiga leksaker.

När jag tog upp saken på jobbet fick jag några kommentarer i stil med ”men åh vad det ska tjatas om det där, se på oss bara, vi har ju klarat oss i alla tider trots farliga leksaker och mat i plastlådor”. Fast har dom verkligen gjort det? Cancerdiagnoserna skjuter i höjden. Till alla barnföräldrar kanske jag inte behöver påpeka att var femte barn drabbas av diagnosen.

Det är naturligtvis inte bara plast som är boven men just nu ska jag försöka bli mer medveten om detta så får jag ta ytterligare ett steg sen.

Tillägg: Glömt inte att återvinna plasten också!!!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *