Back in schape

Igår kväll satt vi uppe en liten stund för ett avsnitt av Arrow  och äntligen kändes det som att jag blev som vanligt igen. Bara därför packade jag väskan imorse och tog mig ett litet träningspass, riktigt skönt.

Då jag har stora problem med mina fötter har jag blivit väldigt inspirerad av barfotalöparna eller de som använder minimalistiska skor. Sättet man löper på är annorlunda och det är det som tilltalar mig. Då jag känner mig alldeles för otränad och instabil för att gå på barfota direkt så försöker jag istället i mina vanliga skor att löpa på främre fotbladet. Man landar alltså inte med hälen först utan springer nästan som på tå.

Då mina skor inte har en så jättetjock hälupphöjning utan är relativt platta så funkar det faktiskt ganska bra tycker jag. Känslan att springa på det här sättet är riktigt skön. Förutom att vader och rumpa skriker ”sluta” ganska snabbt så är det för mig mycket enklare att springa såhär. Idag som uppvärmning sprang jag på fart 9.0 i 7 minuter utan problem och sedan 1,5 minut med stigning 6,5 i samma fart. Det kändes grymt. Kanske jag kan komma igång med lite löpning ändå. För bara nån vecka sedan kändes 3 minuter oavbruten löpning riktigt jobbigt, men då sprang jag med hällandning också. Vi får väl se.

Efter uppvärmingen körde jag ett snabbt benpass. Planen är att fram till fjällresan fokusera på ben och core för att åtminstone försöka få en bra grund. Vi får väl se, det är trots allt bara två veckor kvar. Vad säger ni som är vana att träna, kommer jag märka någon skillnad med att fokusera på benen nu motför om jag inte gör det?

2 reaktioner till “Back in schape”

  1. Om du skall löpa är det nog smart att träna ben och core för att stärka upp och slippa skador.

  2. Det är väl främst utförsåkning jag tänker på. Det var två år sedan vi var iväg och åkte senast så det finns en hel del att önska gällande benmusklerna.

    Idag körde jag lite mage så jag kommer väl vara så lagom smidig i helgen 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *