Flamingo Beach Resort Lanzarote

På ön Lanzarote ligger samhället Playa Blanca och hotellet Flamingo Beach. Hit hittade vi en grymt prisvärd resa. Detta var andra gången jag åkte till resort och det var första gången med ett barn. Att åka till ett sånt här ställe har aldrig kännts speciellt lockande för mig förrän nu. Hit åker man med Fritidsresor.

Vi tyckte att Astrid var lite för liten för all inclusive, som det finns på hotellet, ännu men vi ville ändå komma åt det lite enklare livet, som i lättare, som man får genom att bo på ett sånt här ställe när man utomlands.

POOLER

Fritidsresors Flamingo Beach Resort har det mesta en småbarnsfamilj kan önska sig. Området har tre pool-areas, två stycken med större bassänger och ett där det bara är en liten bebispool. Alla tre poolerna har solstolar och utrymme runt själva poolerna även om det kan vara lite svårt att få en plats precis i första raden som man ju gärna vill ha om man har plaskande barn.

Det största området har en riktigt stor pool som sluttar.  Man kan gå i via en trappa eller en sluttande gång, den sista uppskattades av Astrid som älskade att själv kunna springa upp och ner. Denna pool är dock även avsedd för vuxna och således ganska djup på sina ställen. I anslutning till denna finns en småbarnspool där en del är 3 dm och en del endast 10 cm, plus att det fanns ett minivattenland men där var vattnet så kallt att det inte gick att vara. Vid detta område är det som allra mest folk och mest livat. Den ligger i anslutning till reception och restaurang.

Vid område nummer två finns en djupare bassäng och en rund småbarnspool (3 dm). Där hängde vi allra mest. 3 dm är alldeles lagom för att låta mindre barn, som Astrid, leka själv under oavbruten uppsikt. Det var så skönt att kunna sitta bredvid i solen och titta på istället för att vara i vattnet och frysa. Den tredje poolen som finns är en småbarnspool formad som musse pigg. I öronen är det 1 dm djupt och huvudet är 3 dm. Runt denna pool är det förståeligt nog mest föräldrar och deras små barn. Mellan de två senaste områdena finns en liten bar där det finns förfriskningar, glass, chips och Pommes Frites. Om man inte har all inclusive så är priserna ganska lika svensk standard.

Huvudpoolen
Det lite mindre poolomårdet där vi hängde mest

ATT GÖRA

Vi var väl inte så jätteaktiva med att delta i saker som hände på hotellet men något vi inte missade var Bamse-paraden. Astrid var livrädd till en början men clownerna Coco och Rajraj gjorde att hon efter två gånger knappt kunde prata om något annat än dem och nu sitter det kort på dem i hennes rum. På kvällen är det även show och för de större barnen kan showen innebära en redovnisning av vad man gjort under dagen om man ingår i Show Kids. Eftersom vi var där under Lucia så hade showpersonalen fixat pysselstund, den missade vi tyvärr. För vuxna är väl dessa shower så lagom roligt förstås men det är lätt värt att gå dit för att se barnen som älskar det.

I receptionen sitter anslag på saker som händer under veckan såg vi när vi skulle åka hem. Ett par vi

träffade berättade om någon vulkanpromenad som tydligen skulle vara lite spännande (ej för barn) men ingen av oss tog oss iväg på det.

Hotellet har något så ovanligt (här i Playa Blanca alltså) som egen strand. Eller ja, den ligger rakt nedanför hotellet så naturligt blir det så att nästan bara hotellgäster använder den. På förmiddagen är det lågvatten som sedan sköljer in runt lunch. Är ni där nere med barnen så låt dem ALDRIG gå iväg själva under den här tiden, superläskiga krafter som man inte har en chans emot och man är liten, knappt om man är vuxen för den delen.
Solstolarna kostar pengar. Jag vet inte, kanske dom ingår om man har all inclusive, vi gjorde aldrig nån närmare undersökning för vi hade med vårt pick och pack vid vattenlinjen hela tiden så stolar hade varit överflödigt.

Nedanför hotellet finns en suuuuperlång strandpromenad som går ända in till samhället längs med shopping och restauranger av allehanda slag. Den gick vi på i stort sett varje dag, strosade, tittade på båtar, fåglar och växter.  Mysigt.  En dag gick vi till en jättestor småbåtshamn, Marina Rubicon, där det gick broar kors och tvärs och det var fullt med jättestora fiskar i vattnet, otroligt spännande, men aj vad ont i fötterna vi hade när vi kom hem. Det gick åt mycket glass för att få med oss A hem igen.

Som ni kanske ser så gjorde vi inte så himla mycket saker. Internet finns sporadiskt ut på hotellområdet men som bäst uppe i receptionen. Vi hade sparsamt med wifi i vårt rum då vi bodde i närheten av den lilla baren men det funkade lite som det ville. För blogginlägg och annat gällde receptionen. Tack vare att vi inte kände att vi behövde göra en massa saker hela tiden eller ta oss till ställen så kunde vi istället stanna i nuet och njuta av att Astrid tyckte att det var så roligt.

LÄGENHETEN

Vi hade bokat en lägenhet med pentry, vardagsrum och separat sovrum samt markterass. Vi blev glatt överraskade och supernöjda med det mesta. Som på många hotell i lite lägre prisklass så får man räkna med att rummen i allmänhet är lite slitna och så men vet man bara att det kan vara så så kan man istället få sig en positiv överraskning. Köket var hyffsat bra utrustat, vardagsrummet hade en bäddsoffa, en liten matmöbel samt en hyllmöbel med garderober och skåp.

Sovrummet har jag ävl inte så mycket att säga om, en garderob, en dubbelsäng samt ett skrivbord. Markterassen var guld värd och där åt vi alla måltider och hängde på kvällarna när vi stoppat Astrid i sängen, väljer man premiumlägenhet får man väl lite ”bättre” möbler på terrassen men det duger utmärkt med plastmöbler för oss. Badrummet var stort med WC, handfat och badkar med dusch. Tyvärr luktade det fukt och mögel så vi var noga med att stänga dörren in dit för att slippa få ut det i rummet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *