En jul som kom… och gick i rena förskräckelsen.

Jag kan väl börja bakifrån. För tillället sitter jag ensam i soffan. Varför, undrar ni. Jo för att min stackars make ligger däckad i gästsängen efter att spytt etc ett oräkneligt antal gånger.

Han sa redan igår att magen kändes konstig men det var idag det bröt ut och visade sitt äckliga magsjukenylle. Alla våra nattgäster flydde, ganska naturligt, hals över huvud. Ett ganska snöpligt slut på en i övrigt supermysig helg och en riktig sagojul.

Under helgen som inledde julfirandet så var det väldigt mycket sista minuten-saker som skulle ordnas. Eftersom Astrids lekkamrat, mormor, kom på lördag kväll så spenderade jag D halva söndagen på shoppande fot. Vi var ut alla tre till Valbo i lördags med planen att bli helt klara. Men med en dygnsgammal löning och två dagar till julafton så var vi inte ensamma om den planen om man säger så. Detta ledde till att det vi tillslut kom hem med hade ganska stora brister så därför tog vi tillfället i akt att bara vara vi två vuxna på shopping under söndagen.

När julafton kom så kan jag väl erkänna att jag var lite stressad. Jag hade inte så värst förhöjd puls eller så faktiskt. Men när det ska skapas traditioner på nytt så kände jag väl en viss press.

Runt ett (-isch) droppade systeryster med sambo in för att följas av Ds mamma, pappa samt syster med familj.
image

Och oj vilken härlig julafton vi fick! En del småjusteringar till nästa år så har vi en tradition som är här för att stanna. Tack till alla ni underbara som var här och myste med oss! Att vi dessutom fick ett härligt gäng med nattgäster som gjorde att även frukosten blev en fröjd med mycket prat och skratt, var ju en toppenbonus!
image

Till nästa år;
13.00 Skinkmacka, ost och kex.
15.00 Kalle (döh)
18.00 Julbord

Astrid fick så mycket roligt som pappa D och farmor B monterade ihop när jag och A lagt oss. Det var en riktig höjdare imorse när vi kom nerför trappen.

image

Men hur roliga saker hon än fick igår så är årets julklapp i det Erikssonska hemmet en liten röd spark. Duktigaste tjejen våran greppade naturligtvis direkt hur man gjorde och vill aldrig gå in, bara åka mer spark.
image

Nu tänker jag somna alldeles strax. Jag har laddat upp med bunke och handdukar, våtservetter och extra vatten. Håller tummar och tår för att jag och tösabiten ska klara oss!!!

image

2 reaktioner till “En jul som kom… och gick i rena förskräckelsen.”

  1. En jul som var precis så som en jul ska vara. Längtar nästan till nästa jul.
    Tusen gånger tack till er mina kära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *