Astrids favvoappar

Jag kan gott rekommendera Pappas appar. Det är från denna sida som jag oftast får uppslag på appar för att underhålla Astrid under stunder när jag vill att hon ska vara lite stilla, tex när man är på restaurang och äter som nu när vi var på Lanzarote.

Hennes favvoappar denna resa var definitivt Radioapan och Kapu-Forest, nu när vi kommit hem så är det ett duplo-äventyr som är roligast.

Jag har installerat dessa appar, som är gratis, på både plattan och telefonen så att dom alltid finns till hands.

Nu vet jag att diskussionen om man ska låta barnen ”spela” spel på dyra elektroniksaker går varm. Det enda jag vet är att Astrid lär sig grymt mycket. Hon lägger pussel, löser problem, lär sig lyssna och sedan ”svara på frågor” som dyker upp i samband med ljudet. Det räcker att jag visar en gång hur ett av de olika minispelen går till så klurar hon ut själv hur hon ska göra sen. Det här är 2012, inte 1983, det finns nya sätt att lära sig saker nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *