Dag 3 – Sol, bad och känga

Idag gjordes inte många knop. Solstolarna nyttjades redig innan vi samlade ihop oss och for till stranden. Idag valde vi Härlanda tjärn. Väldigt mycket mer barnvänligt med ganska grunt lite längre samt utan den sluttande omgivningen som Delsjön har. Dessutom var vägen dit väldigt mycket mer familjevänlig. Eftersom vi redan befinner oss rätt högt upp så behövdes bara en liten cykeltur på kanske 1,5 km genom mysig skog för att ta oss dit.

David var så taggad för kvällens konsert att han var helt spattig, nervös redan vid elva att vi inte skulla komma ner i tid till starten 20.30, ja ni förstår ju själva.

Dagen har i övrigt cirkulerat runt staden Göteborgs sopiga bemötande av husbilsturister, samt de husvagnsägare som inte är intresserade av att betala en halv förmögenhet på camping.

I många städer finns en drös med så kallade ställplatser för husbilar. Antingen är det gratis och helt utan service såsom vattenpåfyllning, latrontömning, dusch, toalett och dylikt. Eller så kostar det runt hundringen och då kan man duscha, tvätta, diska och sånt. Ofta ligger dessa i anslutning till gästhamnar eller liknande. Om det är fullt på dessa kan man alltid ställa sig på en vanlig parkering en natt.

Göteborg stad och Liseberg vill jag ge en stor känga och smälla med ris. Här finns en liten liten ställplats, kanske 40 platser. I stort sett helt utan service (!) för 240(!!!) spänn per dygn. Heeeelt sjukt. Dessutom, om det är fullt här så finns ingen annanstans att stå då man på alla parkeringar satt upp skyltar för att bara personbilar får parkera där. Grrrr.

Skitstad, från och med nu bojkottar vi Göteborg vilket är supertråkigt. Det enda som kan få oss hit igen är om Bossen kommer igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *