Ftalater och allt vad det är

Larm om giftiga saker i det som vi ger till barnen tycker jag faktiskt är läskigt och något som jag oftast tar på allvar. Mycket av larmen som kommer över oss hela tiden brukar jag ta med en nypa salt. Oftast gäller det ju om man äter det där farliga i så sjuka mängder att det inte ens är möjligt, eller att man friterar den där plastgrejen och äter den.

Dock har jag nu med larmet och farliga ämnen i plasten som nappflaskor görs av gjort en enkel sak. Vi beställde helt enkelt en glasflaska och nu när jag vet att det finns så ångrar jag att jag inte gjorde det från början.

Nu visste jag såklart att det fanns glasflaskor. Dock har vi från början använt en flaska av modellen som kallas wideneck. Nappen ger extra läppstöd och ska på så vis vara mer lik att äta från bröstet, eller vad det var. Vi har fortsatt med sådan flaska, vår var från mam, även efter A slutade amma.

Detta gjorde det tydligen mycket svårare att hitta en glasflaska. Till slut hittade vi att Nuk gjorde glasflaskor med wideneck. Vi hittade den på en webshop som heter Little Kids Corner ( jag kan ju inte göra länkar från appen så ni får söka själva). Supersnabb leverans och ett personligt underskrivet kort när paketet kom :). Jag sparade sidan och tänker försöka handla där nästa gång vi kommer på att vi ska ha nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *